În ultimii ani au început să apară tot mai multe businessuri de craft beer în România, cu ingrediente de calitate şi cu know how din afară uneori. Printre acestea se numără şi One Beer Later, bere produsă la Buzău şi care se remarcă prin ambalaje haioase cu personalităţi din toate domeniile.
Totul a pornit la ideea lui Francois-Xavier D’Hollander, care a lăsat în urmă Franţa natală şi a venit în România. Visul său? Să creeze o micro berărie locală. Acolo produce 3 tipuri de bere artizanală, iar Francois a venit la noi având în CV faptul că a condus cea mai mare fabrică de malţ din sud-estul Europei. Aceea fusese deschisă la Buzău în anul 2008 de o mare companie franceză.
Businessul său local a pornit cu o investiţie de 200.000 de euro şi cu o hală în care se produceau berile artizanale. Acest micro brewery se ocupă de toate procedeele aferente, de la fierberea mustului de malţ şi hamei la îmbuteliere. Printre berile găsite în portofoliul companiei se numără Woow American Stout, care are o etichetă cu Salvador Dali şi celebra sa mustaţa exagerată scriind numele berii pe etichetă.
Este o bere neagră, cu o spumă maronie şi care etalează o aromă de malţ bine prăjit. Este bine acidulată şi are un gust puternic de cereale, cu mici note de alune de pădure. Pe variantele American IPA găsim etichete cu Einstein şi cu Steve Jobs. Versiunea cu Steve Jobs, „Drink Different” implică apă de fântână, malţ, hamei şi drojdie. Are 5.2% alcool.
Varianta „Einstein is Wrong” este produsă cu apă de fântână, malţ de orz românesc, maltz Crystal, hamei Centennial şi Hamei Columbus, plus drojdie. Are 6.2% alcool. Cele 3 tipuri de bere sunt produse la berăria „Calul Bun” din Buzău, iar în acest moment Francois are 25 de clienţi în România, inclusiv în Bucureşti.