Unde am găsit cel mai ieftin platou cu fructe de mare🦑

0
994

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din „Jurnal din Creta”. Astăzi pornim pornim către capitala Cretei, Heraklion, pentru a face un mic tur și a lua prânzul într-o taverna.

Heraklion

Orașul este situat pe coasta de nord a insulei, cu 130 de mii de locuitori, este capitala dar și cel mai important, comercial, economic și cultural punct al insulei. Astăzi orașul așteaptă turiști cu monumente istorice, portul venețian dar și ruinele din Knossos. Pe acesta îl vom vizita data viitoare pentru că în acest episod am vrut să vă arăt cât mai multe.

Muzeul de Istorie din Heraklion este adapostit intr-un edificiu special, si anume o cladire in stil neoclasic datand inca din anul 1903. Aceasta i-a apartinut in trecut lui Andreas Kalokairinos, care a donat-o Societatii de Studii Istorice din Creta. In anul 1952, cladirea a fost inaugurata ca muzeu de istorie. Relicve pretioase din Creta datand din prima perioada a Bizantului si pana la cel de-al doilea Razboi mondial sunt expuse intr-o maniera atractiva pentru turisti in cele 22 de incaperi ale muzeului, ce se intind pe nu mai putin de 1500 de metri patrati.

Prânzul

Am ales să merg la una dintre cele mai recomandate taverne din Heraklion, mai exact Kastella, care se află puțin mai la vale față de portul Venețian. Am ales să stau la terasă pentru că vedeam fix marea și parcă mă mai răcorea puțin briza. După ce am inspectat meniul am ales un saganaki cheese, un platou cu fructe de mare care a avut un preț de nerefuzat, 25€ plus clasicul vin alb și tzatziki. Saganaki-ul a venit simplu, cu un wedges din lămâie. Practic acest preparat este făcut din Kefalograviera care este o brânză specific cretană. După ce am luat prima îmbucătură mi-am dat seama că textura este la fel ca a cașcavalului.Iar ceea ce îți recomand și ție să faci este să storci lămâie peste, pentru un plus de aromă. Preparatul nu prea m-a dat pe spate, parcă mi-a adus aminte de studenție. Ulterior a ajuns și platoul din fructe de mare, format din: calamar, creveti, biban de mare, cartofi și sardine (hamsia noastră cea de toate zilele). Per total m-a surprins mărimea acestui platou, care la acest preț mă așteptam să fie mult mai mic. Cel mai mult mi-a plăcut bibanul, care a fost gătit exact cât trebuia, iar gustul a fost unul dulceag. Atât vă pot spune despre acest episod pentru că vă las să-l vizionați.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🔵 FACEBOOK:https://www.facebook.com/kastellaheraklion
🟠 MAPS: Leof. Sofokli Venizelou 9, Iraklio 712 02, Greece
☎ TELEFON: +30 281 030 0779

#Restaurant #fish #romania #heraklion

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239