Târgul de Toamnă Galați 2025: gusturi românești autentice

0
373
Galați

Piața Centrală din Galați s-a transformat, între 26 și 28 septembrie, într-un colț autentic de Românie rurală. A avut loc Târgul de Toamnă 2025, ajuns la ediția a XXIV-a. Evenimentul a fost un mix de gastronomie tradițională, demonstrații culinare și atmosferă de sărbătoare.

Festivalul gusturilor românești, în inima Galațiului

Mirosul de zacuscă fierbinte, plăcinte coapte pe loc și must proaspăt a umplut centrul orașului timp de trei zile. Gospodine, familii și turiști au venit să redescopere gusturile copilăriei și să se aprovizioneze pentru sezonul rece.

Preparate pregătite în ceaune uriașe, de la fasole ardelenească la magiun de prune sau grătare sfârâitoare au atras publicul ca un magnet. Totul a fost gătit la fața locului, în fața vizitatorilor.

Show-uri live și atmosferă de festival

Printre punctele de atracție s-au numărat și demonstrațiile live de gătit, susținute de bucătari cunoscuți ca Gheorghe Vitan (Gheorg), Bărbosu’ Ovidiu Țigănuș sau Chef Ștefan Popescu. Aceștia au pregătit în direct cel mai mare ceaun cu zacuscă și „simfonia plăcintelor de toamnă”.

Școala de Tineri Bucătari a avut propriul spațiu, unde a organizat workshopuri interactive. Cei mici au avut parte de ateliere creative, jocuri, mascote și multă voie bună.

Pe lângă mâncare, standurile cu fructe și legume de sezon au oferit un adevărat spectacol vizual: dovleci colorați, struguri grei, porumb aurit, toate prezentate în stil festiv.

Prețuri, preparate și vibe autentic

Grătarele au sfârâit de dimineață până seara, iar prețurile au fost rezonabile. Un mic a costat 6 lei, paharul de must 10 lei, iar litrul 15 lei. Porția de gogoși – 25 de lei, la fel și kebabul.

Publicul a apreciat prețurile accesibile, dar și calitatea preparatelor. Mulți au venit special să cumpere provizii pentru iarnă, alții doar să se bucure de atmosferă.

Organizatorii au adus în prim-plan și spiritul lui Păstorel Teodoreanu, prin citate bine alese și momente de divertisment inspirate din cronici culinare.

Târgul de Toamnă din Galați 2025 rămâne un reper regional, prin modul în care combină tradiția culinară, comunitatea și valorile locale. Evenimentul a oferit o experiență completă: gusturi românești autentice, socializare și legătura cu rădăcinile.