Festivalul Turcesc, zis şi Anatolian Food Festival a ajuns la Iaşi în acest weekend, după ce poposise în Bucureşti cu câteva săptămâni în urmă. S-a desfăşurat între 13 şi 15 iulie, deci grăbiţi-vă, căci azi este ultima zi a evenimentului.
A avut loc zilnic între orele 10:00 şi 22:00 în Parcul Copou. Bucătăria turcească este punctul de interes al acestui festival, cu 40 de standuri cu bunătăţi aşteptând vizitatorii. Fie că vreţi să gustaţi un şuberek ca la mama lui, plăcinte gozleme, sau mai clasicele kebab şi baclava, toate sunt aici, inclusiv falafelul vegetal. Kataif, cafea la nisip şi ceaiul turcesc care te ridică şi din morţi au facut senzaţie printre vizitatori.
Programul artistic de astazi:11:10 Scoala de Muzica Ego Art14:00 Marcu Crina14:30 Scoala de Muzica Ina Cristea15:00 Valerian (grup haiduci) si Grup vocal fete15:40 Ivanov Tomita si Ivanov Lidia15:55 Gafincu Daria16:10 Stoian Alexandra16:30 Scoala de Muzica Ina Cristea17:00 Scoala de dans Alice Gym17:30 Hurdubaia Sidonia18:00 Dansul Dervisului Rotitor18:10 Palatul Copiilor Iasi21:00 Dansul Dervisului Rotitor
Publicată de Festivalul Turcesc pe Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Şerbet Hurrem şi limonada otomană au făcut de asemenea furori. Rahatul turcesc cu zeci de arome, lipii cu brânză sau carne, toate acestea au putut fi degustate la standuri. A existat şi un atelier de creaţie artistică cu tematică în jurul culturii Imperiului Otoman. Caligrafia şi picturile pe apă, dar şi decorarea cu henna au fost disponibile pentru curioşi.
Cei mici au putut participa la jocuri cu baloane, pictură facială, spectacole şi concerte. Au avut loc şi dansuri tradiţionale turceşti şi concerte ale formaţiilor vocal instrumentale turceşti. Dansul dervişului rotitor preluat din sufism a putut fi admirat la standuri. Publicul a putut să îmbrace straie tradiţional turceşti, precum brâuri şi turbane, dar şi acel chipiu roşu celebru.
Numerele de azi includ un Dans al Dervişului organizat la ora 21:00 şi o sumedenie de programe pentru copii.