Astăzi e Ziua Internaţională a Sushi-ului, iar Foodpanda îţi recomandă 9 feluri de sushi pe care să le încerci

0
917

18 iunie este Ziua Internaţională a Sushi-ului, iar cu această ocazie Foodpanda vă recomandă 9 feluri de sushi pe care le puteţi încerca. Platforma de comenzi şi livrări rapide Foodpanda vă recomandă să încercaţi cel mai cunoscut preparat japonez, unul îndrăzneţ şi versatil, care a cucerit tot globul.

Printre cele 9 tipuri de sushi se remarcă nigiri, o bucată de peşte servită deasupra orezului, dar şi uramaki, peşte învelit în alge şi la exterior în orez. Nu uităm de maki, preferatul meu personal, peşte învelit în orez şi la exterior având alge numite nori. Există şi Temaki, sushi rulat manual în formă de con sau sashimi, peşte servit de sine stătător fără orez sau alge. La ora actuală sushi-ul este pregătit într-o mare varietate de forme, care acoperă cele mai pretenţioase gusturi culinare.

Pentru cei cu stil de viaţă mai sănătos, există şi variantele vegetariene, precum Asparagus Hosomaki, adică rolă cu sparanghel, Avocado Hosomaki, rolă cu avocado, Cucumber Hosomaki, rolă cu castravete sau Campio Hosomaki, rolă cu dovlecel dulce japonez. Toate acestea le găsiţi la restaurantul Nori Sushi din Bucureşti.

Cei care se află în Cluj-Napoca îşi pot încerca papilele cu Nigiri Unagi, anghilă de apă dulce cu sos de soia, wasabi şi ghimbir, pregătită la restaurantul Nobil Sushi. Revenind la Bucureşti, aici avem un meniu bogat la restaurantul Zen Sushi – Saroglia, care include ton maki, somon maki, avocado, maki, castravete maki şi california maki (rolă cu avocado, castravete, dovleac, omletă şi ciuperci). O alternativă populară este Sushi Master, care are cel puţin 2 locaţii în Bucureşti, Halelor şi Auchan Titan, dar şi seturi generoase cu 64 de bucăţi.

Găsiţi un Sushi Master şi în Iaşi, cu combinaţii California cu crabi, Nagoya, Suzuki Hot, Double Chicken Paradise Roll şi double creveţi California şi mango.

O versiune specială este Kinoko shiitake roll pregătită cu ciuperci shiitake, seminţe de susan şi sos teriyaki la RAKU Sushi în Timisoara.