Ceaun Borsec Festival ajunge la ediţia a doua, debutează pe 12 iulie

1
2575

O modalitate bună de a uni etniile este în jurul unui ceaun cu mâncare. Astfel festivalul multi etnic Ceaun Borsec Festival 2019 este cu atât mai însemnat în aceste vremuri ale diviziunii. Totul se desfăşoară în judeţul Harghita, la staţiunea Borsec.

Va fi o seară specială pe 14 iulie, cu un concert Semnal M şi Phoenix. De la Budapesta vine special orchestra Orokseg, care promite un concert de poveste pe 13 iulie. Krypton se află de asemenea pe lista de muzicieni. Între 12 şi 14 iulie staţiunea Borsec este gazda acestui eveniment, iar scena unde vor avea loc concertele va fi amplasată la pârtia de schi din localitate. A început deja amenajarea unei stâne autentice, unde producătorii din zonă vor arăta cum se face cel mai bun caş. Iată pregătirile:

Iar pentru pasionaţii de gastronomie va avea loc Arena Ceanurilor, o competiţie unde bucătarii vor pregăti specialităţi din Slovacia, Ungaria, Moldova, Israel, Armenia şi Albania. Va fi şi mâncare la ceaun a secuilor şi mocanilor. Astfel veţi putea degusta şi afla diferenţele dintre un „bograc”, adică gulaşul slovac şi cel unguresc ca la carte. Şi nu vă imaginaţi un ceaun mititel clasic, ci unele uriaşe de 600 de litri, aduse direct din Ungaria.

Pe 14 iulie 2019 are loc şi un concurs de gătit deschis tuturor celor interesaţi. În juriu se află Cosmin Dragomir de la GASTROART, celebrul prezentator TV Cristian Tabără şi Master Chef-ul Konyari Sandor din Ungaria. Veţi putea asista şi la un concurs/demonstraţie de forţă de la STRONGMAN, dar şi ateliere de dans şi muzică tradiţională maghiară, românească şi romă.

Sunt şi lansări de carte de bucate, biografii şi cărţi legate de sport. Apropo de sport, cei care vor să dea jos kilograme sunt aşteptaţi la cros montan şi concursul de orientare turistică. Veţi învăţa şi cum se zboară corect cu parapanta şi cum se face o căţărare corectă.

Sursa foto