Cele mai izolate cătune din țară • Iahnie de Fasole cu Cârnăciori de Herculane

0
315

Azi, continuăm să descoperim deliciile gastronomice din țara noastră și facem un mic trip la cele mai izolate cătune din România, apoi luăm masa la unul dintre cele mai bune restaurante din Herculane.

Ineleț – Un cătun ascuns în inima Munților Cernei

Este unul dintre cele mai izolate cătune din România. Acesta este situat în Munții Cernei din județul Caraș-Severin, iar accesul se face pe patru scări din lemn, cu o lungime totală de aproximativ 100 de metri. După ce scările sunt urcate, urmează o cărare prin pădure, iar la Ineleț se ajunge în aproximativ două ore de mers pe jos. Scările de lemn sunt vechi de zeci de ani, dar încă rezistă.

Experiența Gastronomică la Restaurantul Central din Herculane

După ce am inspectat puțin meniul mi-am dat seama că acest restaurant se bazează mai mult pe pizza, dar și de această dată am ales să mănânc tradițional. Am ales o ciorbă de burtă, iahnie de fasole cu cârnăciori și doi mici. Mâncarea pot spune că a ajuns destul de repede iar atmosfera era una frumoasă, localul fiind renovat recent. Ciorba de burtă a fost fierbinte, cu un gust puternic de usturoi, și cu destulă cantitate de burtă. Cât despre iahnia de fasole, aceasta a venit călâie dar a fost gustoasă și am apreciat faptul că fasolea era fiartă de ei în loc să folosească fasole de la conservă. La suma de 24 de lei am primit și 4 cârnați, deci în acești bani este destul de mare porția.

Invitație de a vă alătura Comunității Noastre

Mulțumesc că vă uitați la clipurile noastre! Dacă vă place munca noastră, vă invit să vă abonați la canalul YouTube „Degustăm cu Denis”, să apăsați clopoțelul pentru notificări și să împărtășiți conținutul cu prietenii. Împreună putem să descoperim mai multe delicii culinare!

Informații Utile

Ne găsiți și pe:

🤙 +40.722.640.239