Chef Florin Dumitrescu a lansat primul NFT din domeniul culinar în România

0
1986

După ce am văzut artişti de la noi lansând primele NFT-uri locale, cea mai populară fiind Delia cu piesa „Racheta”, acum această tehnologie ajunge şi în zona culinară. Chef Florin Dumitrescu a lansat primul NFT culinar din ţara noastră, o reţetă specială disponibilă pentru cei ce vor să liciteze.

Un NFT este un Non Fungible Token, un obiect digital unic, care are în spate tehnologia Blockchain şi infrastructura criptomonedei Ethereum. Reprezintă o modalitate de a monetiza în special operele de artă şi practic artistul vinde semnătura digitală a acestui bun spre cel care licitează cel mai mult. Chef Florin a scos sub formă de NFT „Unusual Foie Gras”, lansat prin platforma opensea.io, cea mai populară pentru licitaţiile NFT în acest moment. Cel care va achiziţiona pachetul de acolo va deveni unicul proprietar al copiei originale a reţetei scrise de chef, dar primeşte şi bonusuri.

Sunt incluse cele două cărţi lansate de chef Florin Dumitrescu, „Găteşte cu mine” şi „Româneşte, Punct şi de la capăt”, alături de un autograf personalizat dar şi un şorţ semnat de chef. În acest moment licitaţia pentru reţeta bucătarului român a ajuns la 2227 de dolari, dar vânzarea mai durează până pe 26 aprilie. Nu e ultimul proiect legat de NFT al lui chef Florin, care se declară interesat de cursuri one on one cu cei care aspiră să devină bucătari iscusiţi sau chiar o cină gătită de chef.

În ultima vreme au mai lansat NFT-uri pe lângă Delia şi organizatorii festivalului UNTOLD şi site-ul de presă start-up.ro.