Crama Liliac a vândut peste 380.000 de sticle de vin în acest an și are o cifră de afaceri cu 17% mai mare decât anul trecut

0
579

Un comunicat de presă proaspăt sosit în inbox-ul nostru ne aduce astăzi detalii despre Crama Liliac. Aflăm că în acest an crama din Batoș, jud. Mureș, a vândut până la sfârșitul lunii noiembrie 383.000 de sticle de vin. Vânzările sunt apropiate de cele totale ale anului 2021 și avem mai multe detalii mai jos.

Dacă luăm în calcul și vânzările din perioada sărbătorilor, crama se așteaptă la o cifră de afaceri de 2 milioane de euro pentru anul 2022. Creșterea este de 17% față de anul 2021. Avem și un top al celor mai populare vinuri, după cum urmează:

  1. Vinurile Rose (75.000 de sticle vândute)
  2. Sauvignon Blanc (40.000 de sticle vândute)
  3. Red Cuvee (20.000 de sticle vândute)

În HoReCa, cele mai populare vinuri Liliac vândute rămân rose-urile. Cu toate acestea și soiurile locale Fetească Albă și Fetească Regală s-au bucurat de o creștere a interesului față de anii trecuți. Aflăm că sortimentele de vin rose s-au epuizat de la sfârșitul verii. Cele de vin alb Fetească Regală s-au epuizat la rândul lor.

Crama Liliac spune că după vânzările din preajma anului nou, se așteaptă ca sortimentele de vin spumant să nu mai fie disponibile până la următoarea recoltă. Încă disponibile rămân Liliac Pinot Gris, sau Neuburger, Traminer.