Dunkin Donuts îşi lansează propria bere cu aromă de cafea

0
1818

Am văzut cele mai bizare crossover-uri din lumea mâncării/băuturilor în ultimii ani, iar cel mai nou de genul este faptul că Dunkin Donuts se pregăteşte să îşi lanseze propria bere cu aromă de cafea.

Dunkin Donuts sunt cunoscuţi atât pentru gogoşi, cât şi pentru cafeaua lor, de fapt sunt promovaţi mai mult ca o cafenea rivală Starbucks în ultimii ani. Specialitatea lor braziliană face senzaţie, ca şi boabele din Africa. Aparent nu ar fi prima bere Dunkin sau primul proiect de gen. În decembrie anul trecut lanţul de gogoşi şi băuturi calde colabora cu Wormtown Brewery pentru a lansa berea DDark Roasted Brew. Era o specialitate stout, oferită doar pe o perioadă limitată la draft în Wormtown.

Acum aflăm că Dunkin Donuts ar fi înregistrat mărci şi produse la Biroul de Alcool şi Tutun din State, semn că pregăteşte încă o serie de produse alcoolizate sau alcoolice. Noua băutură s-ar numi „Dunkin’ Coffee Porter”, iar documentele ajunse online indică faptul că vom putea degusta o bere neagră clasică porter, cu aromă tipică de cafea Dunkin’ Donuts şi un gust de prăjit, ciocolată neagră şi espresso.

Berea se va lansa în luna octombrie sau cel târziu la început de noiembrie, iar de producţie se va ocupa Harpoon Brewery din Boston. Berea se va vinde atât la sticlă, cât şi la cutie, doar regional pentru început. Berile cu aromă de cafea nu sunt deloc noi, ele existând cam de când se fac experimente cu berile negre aş zice. Veţi găsi câteva foarte bune şi din Anglia.