Festivalul Haiducesc are loc de pe 9 noiembrie pe Bulevardul Basarabia: vită haiducească, viţel la proţap + altele

0
573

Continuă toamna cea caldă şi cu zile însorite, prilej să mai avem parte de un festival culinar în aer liber. E vorba despre Festivalul Haiducesc, care se desfăşoară între 9 şi 12 noiembrie 2023 pe Bulevardul Basarabia.

Ni se promite un ospăţ haiducesc pe cinste, cu mâncăruri tradiţionale ca pe vremea lui Pintea şi a marilor haiduci ai neamului. Evenimentul se desfăşoară la intrarea în Parcul Naţional din Capitală, unde veţi putea savura tocane delicioase de mistreţ şi oaie, dar şi carne de vită şi coaste haiduceşti.

Vor fi ceaune pline cu bunătăţi, cu tocane din vânat de mistreţ, vită haiducească, oaie înăbuşită la ceaun sau rumenită în vin şi usturoi. Veţi găsi acolo şi praz cu miel, cotlet haiducesc, berbecuţ şi viţel la proţap. Sunt de asemenea şi cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, bulz ciobănesc, mămăligă în pături, dar şi grătare. Pe ele se vor afla pastramă, cârnaţi, coaste haiduceşti, în vreme ce cuptoarele vor „dudui” cu pâine.

La proţap se vor rumeni sute de kilograme de pastramă, iar berbecuţii vor sta la baiţ, pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor. Vor fi şi deserturi: plăcinte poale-n brâu, plăcintă creată de Maramureş, servită cu horincă, ca la mama ei, dar şi plăcintă Dobrogeană, plăcinte cu dovleac sau mere. Stropite cu vin în căni de lut, evident.

Veţi putea achiziţiona şi dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă. Intrarea este liberă pentru toată lumea.