Festivalul racilor şi fructelor de mare a debutat la Piteşti; Iată preparatele de acolo

0
807

Vara se savurează fructele de mare cu mai multă pasiune şi poftă decât iarna, asta e sigur. Aşa se justifică numărul mare de evenimente axate pe fructe de mare şi peşte din ultima vreme. Cel mai nou eveniment de gen are loc la Piteşti se numeşte “Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare”. Avem detalii mai jos.

Totul are loc între 2 şi 5 august în Piaţa Primăriei din localitate. Este un eveniment nou, aflat de abia la prima ediţie, într-un oraş care nu e nici Tulcea nici Constanţa, deci nu are o afinitate deosebită pentru fructele de mare. În zilele în care evenimentul s-a desfăşurat deja au participat mii de persoane, semn că le-a stârnit interesul această colecţie de rulote şi autorulote cu mâncare stradală marină.

E vorba despre hamsii, calamari, chiar şi burgeri, plus clasicele midii pane şi cartofi. Creveţii sunt la posturi, evident şi racii, cu preţuri puţin cam piperate. Porţia de raci este 35 de lei, iar cea de caracatiţă tot 35 de lei. La 30 de lei ai o porţie de calamar. Trebuie să vă atenţionez şi că sistemul de cumpărare e pe bază de jetoane, deci nu plătiţi peşin sau cu cardul.

Din păcate se formează astfel 2 cozi şi se pierde timp, dar sistemul cu jetoane e de mult familiar la festivalurile muzicale. Pe lângă preparate marine avem şi grătare, ceafă de porc, paste, hot dog şi îngheţată. Taverna Racilor are propriul stand la acest festival şi merită o vizită, în special pentru scoicile sale. Paella cu fructe de mare este iarăşi la mare căutare, dar şi midiile fără cochilie în sos de vin şi peştele RedFish.

Festivalul se încheie duminică, 5 august 2018.