Cine se află la New York în aceste zile poate încerca cel mai nou trend local: glamping. Combinaţie între „glam” şi „camping”, acest trend implică o serie de corturi cu condiţii de lux amenajate pe Governor’s Island, în locul unei foste baze militare.

Priveliştea e spre Statuia Libertăţii, iar o noapte acolo costă aproximativ 650 de dolari. Faţă de preţurile din hotelurile din New York e oarecum OK, mai ales că eşti în natură. Deschiderea zonei de campare s-a făcut weekendul trecut şi nu totul a mers ideal. Spre exemplu iarba nu a apucat să crească la timp, deci zona era destul de aridă. Apoi nu se primise licenţa pentru vânzare de alcool, deci totul a fost pe bază de suc.

Nu se putea fără un festival de muzică house, Pinknic, organizat într-o zonă apropiată. Să nu vă speriaţi de preţul de mai sus, pentru că el este pentru cei care vor lux. Puteţi chiar să închiriaţi un cort la suma de 220 de dolari, ba chiar 75 de dolari în serile de marţi. Oamenii de pe insulă sunt foarte diverşi, de la studenţi care frig bezele la un foc de tabără, la persoane care mănâncă icre negre şi beau şampanie.

Există şi un lounge special Three Peaks pe insulă, cu meniuri de 120 de dolari. Deocamdată 27 de corturi au fost puse la dispoziţie şi principala problemă pe care o am cu această cazare e faptul că turiştii trebuie să împartă băile. Cei care stau în corturile mari, uriaşe (Summit), au totuşi băile lor private. Locaţia acoperă 70 de hectare şi se află în zona de sud a Manhattan-ului.

Se poate ajunge acolo doar cu ferryboat-ul şi insula este deschisă doar timp de 6 luni pe an. Mi se pare o locaţie hippie, departe de zgomotul oraşului, deşi dacă vă uitaţi în clipul din articol se aud cam des avioane şi vapoare. Decorurile sunt rustice şi bazate pe mult lemn. Corturile Summit au pat king size şi un soi de saună din ce am văzut. Meniul include peşte prăjit, fructe de mare, burgeri şi îngheţată vegană.

Estimez că un pic de marketing şi un festival de muzică o să facă locaţia o destinaţie de neratat. La 75 de dolari pe noapte şi cu un grătar pe care ţi-l faci singur echivalează cu o ieşire la pădure în România, cu o cazare de Poiana Braşov la pachet.

Sursa foto