Impresii despre noua înghețată Corso x 5 to Go: caramel sărat și latte pentru o vară cu “kick”

0
304
Corso-5-to-go

Pe 21 mai, cei de la Corso și cei de la 5 to go ne-au invitat la un eveniment de lansare. Nu era orice lansare, ci una de înghețată Corso care sună bine după o noapte de party: este Salted Caramel Latte și s-a născut printr-o colaborare cu lanțul de cafenele 5 to go.

Înghețata se poate găsi deja în toate cafenelele 5 to Go, dar și în magazine și supermarketuri. Apropo, 5 to go a devenit recent cafeaua oficială a festivalului Beach, Please!

Impresii și gust

În spatele unui ambalaj auriu cobranduit Corso și 5 to go, găsim un vârf cremos acoperit cu alune și caramel. Filigrane de caramel savuros năpădesc o înghețată din cremă de caffe latte. Gust discret de latte, apropo și dacă nu ești cafegiu nu trebuie să te temi de vreun gust intens de cafea. Caramelul sărat, pe de altă parte… se simte din plin, e savuros, provoacă dependență. Nu degeaba am mâncat 3 înghețate la eveniment.

Toate se îmbină într-un cornet ciocolatiu din napolitană cu ciocolată, crocant și sățios. Gustul dulce-sărat merge bine și după prosecco, după un vin, după o masă de vară, cu o salată și o friptură. Înghețata, nefiind foarte cofeinizată, merge mână în mână și cu o cafea 5 to Go lângă. Nu este exagerat de dulce, nici exagerat de sărată, e ca și cum ai bea cel mai discret caffe latte din lume cu topping de caramel ușor sărat.

Și pentru că am fost provocați de Corso să sugerăm arome noi, iată câteva idei:

  • Înghețată cu espresso martini
  • Înghețată cu ciocolată neagră și cafea
  • Înghețată cu bucăți de ice tea înghețat și sprinkles de mentă
  • Înghețată de șerbet de lămâie cu mojito
  • Înghețată cu gust de frappuccino cu macha
  • Înghețată cu nucă de cocos, ciocolată albă și aromă de cafea
  • Înghețată cu frappe de fistic