KFC China începe să vândă mâncare chinezească

0
1686

KFC a încercat tot posibilul să cucerească piaţa din China, inclusiv cu o campanie cu content exclusiv în jocul Final Fantasy obţinut doar dacă mănânci foarte multe meniuri KFC pentru a găsi codurile aferente. Acum o ia pe ruta localizării şi începe să vândă preparate specifice regiunii.

În mod bizar noile preparate nu au legătură deloc cu puiul prăjit clasic. KFC China vrea să îi cucerească pe cei care participă la viaţa de noapte chineză şi între două beri şi un vin din cereale strecoară următoarele snacks-uri: frigărui de carne şi legume fierte (chuan). Pe viitor va fi inclus în meniu şi lou mei, mâncare care implică pregătirea cărnii prin rumenirea sa uşoară, apoi coacerea sa într-un vas închis.

De obicei se face într-o baie de sos şi implică părţile animalelor care sunt mai rar folosite. Se face din urechi de porc, meduză, dar şi carne de raţă şi pui. Se poate servi cald sau rece. 10 oraşe din China vor servi aceste preparate atipice. Reacţia publicului a fost negativă, unii comentatori afirmând că vin la KFC pentru mâncare vestică şi nu chineză şi că la preţul noului meniu pot mânca în oraş preparate chinezeşti de 2-3 ori.

KFC China nu e la prima tentativă de localizare, pentru că la început de ani 2000 integrau preparate locale în meniul de mic dejun. Spre exemplu ofereau pahare cu lapte de soia, beţe de cocă prăjite numite youtiao şi ulterior şi budinci din ou şi supă de legume. KFC e mult mai mare decât McDonald’s şi Burger King în China, poate datorită acestei localizări.