McDonald’s schimbă reţeta celui mai celebru burger după 50 de ani

0
497

McDonald’s a surprins pe toată lumea, anunţând că schimbă reţeta unuia dintre cele mai celebre preparate ale sale. În plus, în acest an se petrece şi aniversarea acelui preparat. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

În primul rând e vorba despre Big Mac, dar se vor produce modificări şi pentru Quarter Pounder With Cheese şi Cheeseburger (cu variaţiuni de dublu sau triplu). Lanţul fast food a ales să facă modificările pentru burgerii din carne de vită, pentru a mulţumi clienţii. Astfel, de acum încolo, feliile de ceapă vor fi amplasate deasupra fiecărei chiftele în vreme ce sunt gătite pe grătar, pentru o extra aromă şi pătrundere diferită a cărnii.

Asta înseamnă că se va infuza carnea cu un gust dulceag, pentru că ceapa devine dulce în procesul de gătire. Pentru început modificările au fost confirmate pentru Marea Britanie şi Irlanda, dar se vor răspândi în toată Europa cu siguranţă.

Iată toate schimbările aduse burgerilor de la Mec:

  • chiftele: prăjite mai bine pe grătar, mai „strâns” pe grătar, pentru a fi mai calde şi mai zemoase
  • ceapă la grătar: ceapă pe grătar, peste chiftele pentru aromă
  • salată: salată proaspătă direct din frigider pentru a fi mai crocantă şi cu gust de „curat”
  • brânză care se topeşte mai uşor: pentru o extra aromă mai plăcută
  • chifle noi: chiflele vor fi unele brioche, mai untoase, cu o textură de pernuţă, plus uşor rumenite

McDonald’s a integrat şi noi tehnologii în bucătăriile sale şi a oferit deja training cu privire la acestea pentru toţi cei 177.000 de angajaţi.