Volcan de mi Tierra Tequila este prima băutură de genul care folosește drojdie de șampanie Moet

0
601

Am auzit cu toții de șampaniile Moet, mai ales când le vedem la știri în aceste zile vândute la supra preț pe litoral. Ce nu știam și tocmai am aflat e că există o Tequila care folosește o parte din ingredientele șampaniei legendare. Se numește Volcan de mi Tierra Tequila și este primul brand de Tequila care folosește drojdie de șampanie în procesul de fermentare.

Grupul de bunuri de lux Moet Hennessy a pivotat și spre alte băuturi, considerate mai puțin de lux decât clasica șampanie. Brandul mexican Volcan de mi Tierra Tequila a primit permisiunea de a folosi drojdie de șampanie în procesul de fermentare, ceva inedit pentru producția de Tequila, mai ales cea blanco de față. Motivul pentru care a fost aleasă această drojdie este pentru aroma și notele sale: ananas, măr, caramel, citrice, dar și lichidul mai „soft” rezultat.

După ce sunt prelucrate agavele gătite se adaugă drojdia de șampanie în acel „mosto”, sucul de agave practic. Ulterior ele se îmbină și merg în rezervoare uriașe din oțel inoxidabil, pentru a crește concentrația de alcool prin fermentare. Drojdia implicată nu e chiar 100% cea de la Moet & Chandon, Krug sau Veuve Clicquot. E preluata de la Lallemand, o rețea globală de producție de drojdie și bacterii speciale cu care Moet Hennessy a tot lucrat până cum.

Drojdia de pâine e des folosită pentru pentru a produce Tequilla, dar cea de șampanie ar fi superioară, adăugând vâscozitate lichidului final. Sunt și alte companii care experimentează cu drojdia de rom pentru tequila albă, obținând note de iasomie, trandafir, floarea soarelui și citrice. Trebuie să știți și că drojdia de șampanie e folosită și pentru vinuri seci, cidru și chiar sucuri de fructe. Este o drojdie curată și neutră.