Nestle testează creveți și ouă pe bază de plante, alternative potrivite pentru vegani

0
748
Nestle

Trendul de pe piață la ora actuală este acela de a veni cu preparate pe bază de plante care imită pe cele reale din carne. Am mai auzit recent despre preparate din carne de porc pe bază de plante, iar acum apar și creveți. Nestle este compania care testează în acest moment creveți și ouă pe bază de plante.

Aflăm că Nestle a folosit o varietate de proteine bazate pe plante și alte ingrediente pentru a imita textura ouălelor și a creveților, fără produse bazate pe animale. Asta înseamnă că ambele produse sunt potrivite pentru vegani. În cazul alternativei vegane de ou, aceasta se numește Garden Gourmet vEGGIE. Este realizat folosind acizi grași omega-3 și proteină de soia.

Nestle

Poate fi făcut omletă fix ca un ou real și este potrivit și ca înlocuitor în rețetele care necesită ouă. Produsul de față a obținut un rating Nutri-Score A în Europa. Cât despre alternativa la creveți bazată pe plante, aceasta se numește Garden Gourmet Vrimp. Este realizat dintr-o varietate de ingrediente din plante.

Include rădăcină konjac, mazăre și alge, care îi oferă o textură autentică și aromă. În Europa a obținut calificativul Nutri-Score B. Nestle spune că acest crevete din plante poate fi prăjit la fel ca un crevete real. Compania mai are și alte preparate bazate pe plante precum Vuna, alternativă pentru ton. Este deja disponibilă în câteva țări europene precum Italia și Germania.

Aceste alternative la crevete și ou vor fi lansate în unele magazine din Germania și Elveția, sub formă de test. Ambele produse au fost dezvoltat în Germania și Elveția la centrul R&D Nestle Research.