Poke bowl-ul e tot mai popular în România; Iată cifrele Glovo!

0
265

Cei de la Glovo au sărbătorit ziua internaţională a Poke Bowl-ului pe 28 septembrie şi cu această ocazie ne-au oferit cifre despre popularul preparat hawaiian. Aparent e foarte popular în România, aşa popular încât România ocupă locul 5 în reţeaua Glovo şi primul loc în Europa de Sud-Est la consumul de poke.

Cererea pentru acest preparat a crescut cu 50% în ultimele 12 luni faţă de anul anterior. O analiză realizată de Glovo indică o creştere a popularităţii acestui dish în rândul românilor. Bolul poke este sărbătorit anual pe 28 septembrie şi este un preparat specific din Hawaii, care combină ingrediente precum peşte crud, tofu, ou is sosuri aromate.

Ele sunt consumate alături de orez şi diverse legume sau fructe. Oferă astfel o experienţă culinară aparent. Combinaţia de texturi şi arome face ca bolul poke să fie şi savuros, dar şi nutritiv. Asigură necesarul de proteine la o masă, dar şi fibre, grăsimi sănătoase şi carbohidraţi complecşi. Analiza Glovo ne arată că peste un sfert dintre comenzile de poke plasate prin Glovo sunt realizate în intervalul orar 12:00 – 14:00, ceea ce înseamnă că românii preferă o variantă alimentară sănătoasă la prânz.

Comenzile zilnice de poke bowl în România au loc şi la cină, când 19% din totalul de comenzi sunt livrate, în intervalul 19:00 – 21:00. Cel mai mare consum de poke are loc primăvara, iar 15 mai şi 2 iunie au fost zilele cu cele mai multe comenzi. Ingrediente preferate? Somon, ton şi creveţi ca ingrediente de bază. Bucureştiul e cel mai mare consumator de poke bowl, urmat de Constanţa, Cluj şi Iaşi.