Primul fast food din România datează din 1962; Ce preparate se serveau pe atunci?

0
808

Un articol foarte interesant mi-a ajuns în feed zilele trecute, de la Fanatik, care vorbea despre primul restaurant fast food din România. Nu e vreun McDonald’s din anii 1990 şi nici măcar vreo pizzerie. Datează din 1962 şi aflaţi mai jos ce preparate se serveau pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Vorbim aici despre Bufetul automat de pe Bulevardul Magheru. Includea gustări, sandwichuri, produse de patiserie care se puteau cumpăra cu doar câţiva lei. Ideea era ca viaţa tumultuoasă a bucureştenilor să includă şi o gustare rapidă, fără a pierde prea mult timp. Gustările erau doar 4 lei, sandvişurile 3 lei, iar produsele de patiserie porneau de la 1.5 lei.

Totul se făcea rapid, fără a sta la coadă, iar clienţii puteau să îşi aleagă produsele preferate din automate şi să se bucure de ele pe loc. Soluţia mi se pare avansată şi acum, mai ales că ştiu că a încercat cineva să implementeze tonomate de pizza în câteva mall-uri fără prea multe şanse de reuşită. Bineînţeles, ştim cu toţii acele „vending machines” cu batoane de ciocolată, Bake Rolls, sucuri, apă, dar aici vorbim despre altceva.

Vorbim despre o soluţie automatizată cu mâncare gătită, ceva ce eu personal nu ştiu să avem acum în România. Avem şi un video în articol, care face totul să pară idilic, pare ceva din serialul Jetsons, dacă mă întrebaţi pe mine.