Restaurantul grecesc Spartan a ajuns în Alba Iulia; Noua locaţie se află în Alba Mall

1
3516

Deşi una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor este Grecia, cumva nu prea avem foarte multe restaurante greceşti la noi în ţară, să ne potolească dorul de souvlaki şi gyros. Lanţul de restaurante greceşti Spartan se axează totuşi pe această nişă şi în cadrul său a fost inaugurată o nouă locaţie, în Alba Iulia.

A debutat pe 20 martie la Alba Mall şi este restaurantul cu numărul 37 din această franciză. Peste 600 de clienţi ar fi încercat preparatele acestui nou restaurant deschis în mall. În meniu se află souvlaki, gyros, legendarul sandwich Leonidas, dar şi sosurile pe bază de iaurt, usturoi sau cele aromate cu măsline. Cei care cumpără meniuri Spartan pot alege între carne de pui şi o combinaţie de porc, oaie şi vită.

Carnea rotisată e la loc de cinste la Spartan, dar există şi salate pentru cei care vor ceva mai light. Sandwichurile şi preparatele la lipie conţin carne la rotisor, legume, salate şi cartofi prăjiţi. Există şi preparate dulci în meniu, precum îngheţată, plăcintă sau prăjituri de tot soiul. Ca la orice loc autentic care se respectă, puteţi degusta preparatele şi la farfurie, nu musai la lipie.

Spre exemplu souvlaki e chiar mai bun aşa, cu carnea fragedă, ceapă roşie, castraveţi muraţi, sosul de măsline cu gogoşari muraţi şi usturoiul cu iaurt. Tzatziki se găseşte evident în meniu. Probabil aţi remarcat şi în fotografiile cu produsele că lipia nu e cea clasică, ci este o derivaţie a pitei şi a turtei-pită. Există şi sortimente crocante de pită folosite la gyros clasic, Cheese Gyro sau Leonidas Pita.

Primul restaurant Spartan se deschidea în august 2012 în Suceava, la Iulius Mall. De atunci lanţul a evoluat şi s-a extins semnificativ, în multiple locaţii din ţară. Spartan a devenit şi sponsor oficial al echipei de fortbal Foresta Suceava, dar finanţează şi Poli Timişoara şi UTA Arad.

Sursa Foto