RETETA PLACINTE ARDELENESTI CU BRANZA DE CAPRA­čÄů #21 VlogMas­čÄä Culinar cu Denis

0
271

­čŹŻBun─â ziua, iubitori ai gastronomiei ╚Öi aventurilor culinare! Sunt Denis ╚Öi v─â urez cu drag bun venit la „Degustam cu Denis”, locul unde descoperim ├«mpreun─â deliciile buc─ât─âriei ╚Öi experiment─âm cu arome noi ╚Öi combina╚Ťii surprinz─âtoare.

**Ingrediente:**

*Pentru aluat:*
– 500 g f─âin─â
– 250 ml ap─â cald─â
– 100 ml ulei de floarea-soarelui
– 1 linguri╚Ť─â sare
– 10 g drojdie uscat─â

*Pentru umplutur─â:*
– 300 g br├ónz─â de capr─â, sf─âr├ómat─â
– 1 leg─âtur─â de p─âtrunjel proasp─ât, tocat fin
– Sare ╚Öi piper dup─â gust

*Pentru pr─âjit:*
– Ulei pentru ungere

**Instruc╚Ťiuni:**

1. **Preg─âtirea Aluatului:**
– ├Äntr-un bol mic, dizolva╚Ťi drojdia ├«n ap─â c─âldu╚Ť─â ╚Öi l─âsa╚Ťi-o s─â se activeze timp de 5-10 minute p├ón─â c├ónd ├«ncepe s─â fac─â spum─â.
– ├Äntr-un bol mare, amesteca╚Ťi f─âina cu sarea.
– Ad─âuga╚Ťi drojdia activat─â ╚Öi uleiul, amestec├ónd continuu p├ón─â c├ónd ob╚Ťine╚Ťi un aluat elastic ╚Öi omogen.
– Acoperi╚Ťi bolul cu un ╚Öervet umed ╚Öi l─âsa╚Ťi aluatul s─â creasc─â timp de aproximativ 1 or─â sau p├ón─â c├ónd ├«╚Öi dubleaz─â volumul.

2. **Preg─âtirea Umpluturii:**
– ├Äntr-un alt bol, combina╚Ťi br├ónza de capr─â sf─âr├ómat─â cu p─âtrunjelul tocat fin.
– Condimenta╚Ťi cu sare ╚Öi piper dup─â gust.

3. **Asamblarea Pl─âcintelor:**
– ├Ämp─âr╚Ťi╚Ťi aluatul ├«n bile mici, cam de m─ârimea unei nuci.
– ├Äntinde╚Ťi fiecare bucat─â de aluat ├«ntr-o foaie sub╚Ťire.
– Plasa╚Ťi o por╚Ťie generoas─â de umplutur─â ├«n mijlocul fiec─ârei foi de aluat.

4. **Formarea Pl─âcintelor:**
– ├Änchide╚Ťi marginile aluatului deasupra umpluturii, form├ónd astfel o placint─â rotund─â sau p─âtrat─â.
– Sigila╚Ťi bine marginile cu degetele sau folosind o furculi╚Ť─â.

5. **Pr─âjirea:**
– ├Äncinge╚Ťi o tigaie la foc mediu ╚Öi ad─âuga╚Ťi ulei suficient pentru a acoperi baza.
– Pr─âji╚Ťi pl─âcintele pe ambele p─âr╚Ťi p├ón─â devin aurii ╚Öi crocante. Acest proces dureaz─â aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

6. **Servirea:**
– Scoate╚Ťi pl─âcintele din tigaie ╚Öi l─âsa╚Ťi-le s─â se scurg─â pe ╚Öerve╚Ťele absorbante.
– Servi╚Ťi pl─âcintele calde, al─âturi de o salat─â sau un sos de iaurt.

Aceste pl─âcinte ardelenesti cu br├ónz─â de capr─â ╚Öi p─âtrunjel, preg─âtite la tigaie, vor fi cu siguran╚Ť─â o delicates─â apetisant─â. Poft─â bun─â!
­čöö Nu uita╚Ťi s─â v─â abona╚Ťi la canalul meu YouTube, Degust─âm cu Denis, ╚Öi s─â ap─âsa╚Ťi clopo╚Ťelul pentru notific─âri! ├Ämp─ârt─â╚Öi╚Ťi aceast─â re╚Ťet─â cu prietenii dvs. ╚Öi r─âsp├óndi╚Ťi bucuria g─âtitului

#Restaurant #timisoara #bucuresti #food #foodvlog #romania #travel #review #vlog #reteteculinare

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
ÔşÉ https://degustam.ro/
ÔşÉ https://www.facebook.com/degustam.ro
ÔşÉ https://www.instagram.com/degustam.ro/
ÔşÉ https://twitter.com/degustam_ro
­čĄÖ +40.722.640.239