Top 10 cele mai populare reţete căutate pe Google în România în 2022

0
471

Google a ţinut astăzi un eveniment local, în cadrul căruia a dezvăluit cele mai populare căutări pe motorul său din România în 2022. Aşa am aflat că s-a căutat cel mai mult „Ce este… Roxadustat”, dar şi „Ucraina” sau „Nosfe”. Intrând în sfera culinară, aflam care sunt cele mai căutate reţete, dar şi idei de cină. Le-am aflat via Mobilissimo.ro.

Pe primul loc în top 10 al căutărilor de reţete este „negresa” şi chiar vorbeam cu cineva recent cât de mare e diferenţa faţă de percepţia negresei de acum 20-30 de ani. Recent am mâncat o negresă la Scovergaria Micăi, care era mai degrabă Muşuroi de Cârtiţă şi avea şi cireşe în ea. Am văzut şi negresa făcută ca un chec, dar şi negresa înecată în ciocolată neagră glazurată. Apoi avem brownies din comerţ, cu acel gust sintetic din păcate.

Mă miră să văd ciorba de miel pe locul 2, clar o căutare din perioada Paştelui. Românul a şi evoluat, deoarece a mai căutat şi tempura şi macarons. Iată cum arată întregul 10 de reţete căutate pe Google România în 2022:

 1. Negresă
 2. Ciorbă de miel tradițională
 3. Zacuscă
 4. Pască fără aluat
 5. Cozonac cu nucă rețeta bunicii
 6. Tempura
 7. Clătite pufoase
 8. Balmoș
 9. Ciorbă a la grec
 10. Macarons

Aş mai include aici şi categoria „Idei”, cu următorul top 10:

 1. Idei de cină
 2. Idei de mâncare rapidă
 3. Idei de costume de Halloween
 4. Idei cadouri
 5. Idei mâncare gătită
 6. Idei afaceri
 7. Idei de desene în creion
 8. Idei cadou Valentine’s Day pentru el
 9. Idei de mic dejun
 10. Idei de nume pentru Instagram

Presimt că dacă lăsăm să curgă şi Crăciunul s-ar fi schimbat radical topurile şi găseam multă salată de boeuf, piftie şi ouă umplute pentru Revelion.