Un startup din Israel a lansat prima friptură vegană scoasă la imprimantă 3D

0
1259
Redefine Meat’s 3D printed Alt-SteakTM comprises the flavor, texture and appearance of beef steak

Trendul vegan şi vegetarian continuă să evolueze, cu imitaţii cât mai reuşite de carne. Cea mai nouă găselniţă vine din Israel, unde un startup a creat prima „friptură vegană” scoasă la imprimantă 3D. Firma se numeşte Redefine Meat şi a creat o tehnologie proprietară de imprimare de alimente.

Friptura se numeşte Alt-Steak şi va începe să fie testată şi introdusă în restaurantele din Israel în acest an. Va face parte dintr-un preparat special al unui chef şi publicul va putea alege între carne tipică sau din plante. În funcţie de feedback de la public şi măcelări, preparatul va fi rafinat. Formula finală va intra în producţia de masă în 2021 şi va ajunge la nivel internaţional, inclusiv la noi. Redefine Meat a fost fondată în 2018, în încercarea de a crea alimente ca alternative la preparatele din carne, folosind procese digitale.

Dorinţa este de a reduce risipa de hrană şi consumul de carne. Imprimarea 3D se face cu multiple materiale organice din plante şi multeiple formule. Rezultatul e bogat în proteine şi fără colesterol. „Fripturile” chiar arată a fripturi şi se comportă ca atare în tigaie sau pe grătar. Compania are în rândurile sale măcelări, chefi, chimişti şi tehnicieni culinari. Colaborează cu firma elveţiană de arome Givaudan pentru a cartografia 70 de parametri senzoriali care trebuie îndepliniţi de o friptură.

Printre ei se numără suculenţa, textura, grăsimea şi senzaţia de carne premium de vită. Imprimantele 3D folosesc 3 formule de „Cerneală”: Alt-Muscle, Alt-Fat şi Alt-Blood. Pe viitor imprimantele şi cartuşele vor fi vândute distribuitorilor din toată lumea. Programe pilot sunt deja programate în Europa. Imprimanta produce 6 kilograme de carne pe oră. Vouă cum vă sună ideea unei fripturi scoase la imprimantă?