Vinurile Tohani România s-au întors cu 6 medalii de la Champions of Wine New York

1
1241

Vinurile româneşti au cunoscut un moment de apreciere şi succes internaţional în ultima săptămână, când în cadrul Champions of Wine la New York le-a fost recunoscută calitatea. O serie de vinuri de la Tohani România s-au întors în ţară cu medalii.

E vorba despre Apogeum IV, Apogeum III, Cuvee Dolette, Cuvee Nicolae şi Maestro. Acestea sunt vinurile care s-au întors cu premii de la New York. Toate poartă amprenta Tohani, iar „captura” a fost de 6 medalii, la o competiţie la care au fost înscrise peste 1000 de vinuri din 12 ţări, jurizate de 28 de arbitri. 3 dintre aceştia au fost Masters of Wine, iar arbitrii provin din 9 ţări.

Cel mai de succces produs autohton participant a fost Apogeum Anul IV, care a obţinut o dublă medalie de aur. Încă o dublă medalie de aur a primit un vin fără etichetă, încă nelansat, trimis într-o sticlă simplă. El se va lansa la toamnă, iar Tohani îl ţine în deplin secret. Odată cu realizările de la competiţia americană, Tohani lansează conceptul de „Champions of Wine”, o serie de evenimente-concept care vor fi găzduite de crama din Dealu Mare, pentru a sărbători vinurile medaliate internaţional.

Totul a debutat pe 12 iulie 2018, cu „American Edition”, acolo unde invitaţii au putut degusta cele 6 vinuri premiate în SUA. Crama Tohani are o tradiţie de sute de ani (din 1773 mai precis), iar evoluţia sa a fost recunoscută. În 2012 Tohani România devenea furnizor al Casei Regale a României.

Pentru cei care vor detalii, Apogeum IV este o Feteasca Neagră din 2014 şi un Syrah din 2016. Aur a luat şi Cuvee Dolette, Dry Rose de 2017 şi Apogeum III (Feteasca Neagră din 2013). Argintul a fost luat de Maestro, un Cabernet Sauvignon din 2014 şi Cuvee Nicolae (Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling şi Fetească Albă, 2017).

Sursa Foto