Acel moment când a nins cu ciocolată în Elveţia din cauza unei defecţiuni a fabricii Lindt

0
484

Atunci când mi-a apărut în feedul de pe Facebook ştirea că a nins cu ciocolată într-un oraş din Elveţia, am crezut că este o glumă sau o metaforă. De fapt e vorba despre o defecţiune a unei fabrici Lindt, care a făcut ca pudra de ciocolată să se răspândească în localitate.

Sistemul de ventilaţie de la fabrica Lindt & Spruengli din Olten, un oraş între Zurich şi Basel a avut o defecţiune, iar în urma sa fragmente şi pudră de cacao au ajuns în aer. În combinaţie cu puternicul vânt elveţian, pudra s-a răspândit în întregul orăşel, ca o ninsoare fină. Un automobil era deja acoperit cu un strat fin de ciocolată, iar Lindt s-a oferit să plătească pentru a îl curăţa (imagine jos). Producţia a continuat în mod normal în fabrică, iar particulele nu dăunează oamenilor sau mediului.

Celebrul producător de ciocolată lucrează între timp la ceva nou, nişte biluţe din ciocolată cu cereale pe care le va lansa în perioada următoare. Lindt Crispy Sensations sunt crocante, cu un miez “crispy” în centrul unui înveliş din ciocolată cu lapte. Deocamdată se pot cumpăra doar din magazinele specializate Lindt din Europa de Vest. Lindt mai lucrează şi la o serie de produse vegane, realizate pe bază de “lapte” din ovăz. Primele dulciuri de acest gen se vor numi “Hello” şi vor debuta în Germania la suma de 2.99 euro.

Vor avea 3 arome: nuci de pădure, caramel sărat, şi cookies. Aşteptaţi-le în toate marile magazine din noiembrie.

Sursa foto 1