Ai mâncat Wasabi? Şansele sunt de 99% să fi mâncat un fals; Iată de ce

0
338

Pornind de la o idee vehiculată recent de Gordon Ramsay, cei de la Business Insider au făcut ceva research şi au aflat că de fapt wasabi-ul e mult mai rar decât ai crede. Îl tot vedem la restaurantele cu sushi, îl vedem şi aplicat pe unele alune ambalate la supermarket şi chiar la chipsuri. În realitate e extrem de rar cel real şi pur.

În realitate noi mâncăm o combinaţie de îndulcitor, colorant şi muuuuult hrean. Wasabi-ul proaspăt are o aromă mult mai discretă şi costă 250 de dolari kilogramul. Wasabi este o plantă verde de mici dimensiuni din familia Brassica, înrudită cu varza, hreanul sau broccoli. Produsele pe bază de wasabi de care ne lovim zilnic au maxim 5% din acest ingredient în ele.

De obicei e vorba despre 1%. Cei care activează în agricultură ştiu că Wasabi-ul este extrem de greu de cultivat şi crescut comercial la nivel global. Se poate găsi în natură în munţii Japoniei, pe marginea râurilor. Are nevoie de condiţii speciale pentru a îi merge bine. Are nevoie de apă de izvor furnizată constant, îi place umbra şi solul stâncos, prundişul.

Temperatura ideală este de 8-20 de grade pe tot parcursul anului. Prea multă umiditate şi se strică… şi e foarte sensibil la boli şi dăunători. Aroma unică a wasabi-ul apare printr-o reacţie chimică, care se petrece când îi spargi celulele, dar durează doar 5 minute. După 30 de minute dispare complet. Aşa că poţi uita de wasabi-ul cel fals de la sushi care îţi desfundă sinusurile o oră.

Sursa foto