AI-ul a fost folosit pentru a îmbunătăți gustul berii, chiar și al celei fără alcool

0
285

Dacă nici belgienii nu știu să facă bere, atunci cine? Un grup de cercetători belgieni a reușit să antreneze inteligența artificială pentru a îmbunătăți gustul berii. Se pare că progresele cele mai mari au fost realizate în cazul berii fără alcool.

Studiul a fost realizat de către profesorul Kevin Verstrepen, director al centrului de microbiologie VIB-KU Leuven și al Institutului de Cercetare a Berii din Leuven (Belgia). Cercetarea s-a desfășurat pe o perioadă de 5 ani, timp în care un sistem AI antrenat a analizat compoziția chimică a nu mai puțin de 250 de branduri belgiene de bere, creând un catalog detaliat.

În urma acestui studiu, AI-ul a identificat cu acuratețe gustul unei beri, pe baza unei serii de substanțe chimice disponibile în diferite concentrații. A putut spune și ce substanțe ar trebui adăugate în compoziția berii pentru a obține o aromă superioară. Degustatorii au început să reacționeze imediat și chiar pozitiv, scorurile de satisfacție fiind îmbunătățite vizibil.

Profesorul Verstrepen a declarat și că progresele cele mai mari s-au făcut probabil la berea fără alcool, care a devenit mai gustoasă. Acum cercetătorii vor să aplice un sistem similar și la alimentele vegane și băuturi care nu au în compoziție cantități mari de alcool.