Am luat masa într-o plantație de măslini în Creta

0
1147

🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din seria „Jurnal de Creta”! Astăzi m-am hotărât să mergem împreună la o plajă din apropierea satului Sisi, iar apoi să luăm masa la una dintre cele mai bine cotate taverne de aici.

Boufos Beach

Aceasta este o plajă grozavă de vizitat. Există o mulțime de șezlonguri în fiecare zi și există, de asemenea, o cafenea pentru gustări și băuturi. Pantofii de plajă sunt esențiali dacă mergi în apă, deoarece este destul de stâncos sub picioare, dar există un flux constant de valuri de care să te bucuri. Plaja este pietroasa, așa că nu este o plajă de castel de nisip, ci ca un loc de relaxare si de joaca in apa. Două șezlonguri costă 10€ pentru toată ziua, iar apoi mai rămâne să te bucuri de plajă

Taverna Liofito

De cum am ajuns în această locație am fost întâmpinat de o livada cu măslini și de gazda care a fost extrem de amabilă, parcă ne cunoșteam de-o viață. Din meniu am ales un mix grill, că tot aveam poftă, un gyros, o carafă de vin și nelipsitul tzatziki.

Mix grill-ul

La acest platou am primit un piept de pui la grill, chiftea de burger, frigăruie de porc, cartofi făcuți în casă, cârnați ușor afumați și un cotlet de porc cu os. Platoul și-a meritat fiecare bănuț la cât a fost de complex, dar cel mai mult m-a impresionat acea chiftea de burger pentru că m-a trimis cu gândul la ciorba de perișoare făcută de mama. Da, ai citit bine, avea efectiv gust de perișoară, și până în acest moment tot mă gândesc cum au reușit ei să condimenteze compoziția încât să aibă acel gust, având în vedere că nu era fiartă. Cât despre celelalte cărnuri pot să zic că au fost făcute destul de simplu, pe grill, iar gustul a fost potrivit, nu a mai trebuit să folosesc oliviera.

Gyros

Aici am primit aceeași cartofi ca la platoul anterior, carne de porc tăiată fâșii, roșii crescute chiar de ei, ceapă, turtă grecească și tzatziki. Fâșiile din carne au fost condimentate clasic grecesc, cu mult oregano iar totul ți se topea în gură. Singurul minus la această farfuria a fost turta, care era destul de tare. Atât vă pot spune aici pentru că vă las să vizionați episodul.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră

🟠 MAPS: ΣΙΣΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Sisi 724 00, Greece
☎ TELEFON: +30 2841 071039

#Restaurant #taverna #sissi #grecia

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239