Au început Zilele Aradului: 10 zile de concerte, delicii culinare și evenimente

0
1035

Astăzi, pe 16 august începe seria de evenimente Zilele Aradului, care include o sumedenie de manifestări artistice și culinare pentru a sărbători istoria bogată a Aradului. Între 16 și 25 august se lasă cu concerte, teatru, activități sportive și picnic. Avem detalii mai jos.

În jurul datei de 22 august în anul 1834 Aradul a fost declarat oraș liber regesc. Zilele Aradului sunt la a treia ediție doar și vor fi sărbătorite în 2019 în stil mare, pe durată a 10 zile. Vor avea loc concerte de muzică ușoară, populară și simfonică, dar și spectacole pentru cei mici, concursuri și parade de costume.

Va fi și un festival culinar și o noapte albă a instituțiilor de cultură, plus o conferința internațională. O bună parte din evenimente se desfășoară în parcul Regină Maria din cartierul Micalaca, la faleză Murestului, dar și în parcurile Eminescu și Reconcilierii.

Azi se lasă cu Picnic Festival între orele 10:00 și 23:00, iar pe seară vor cânta Bosquito, Nova Band, Phaser și Rock Abil. Pe noi ne interesează acel Picnic Festival, desfășurat pe toată durata Zilelor Aradului și incluzând standuri unde vor găti master chefi din țară și vor oferi demonstrații live.

În meniu se află paella, bere artizanală, vinuri, cocktailuri, fripturi, burgeri și pulled pork. Au confirmat prezența cei de la Prăvălia cu Raci, aducând scoici, midii, creveți, calamari și doradă. Va fi și un stand Soft Coffee, cu cafea Kimbo, siropuri Fabbri, lape Bardezzi pentru o cafea perfectă.

Toate pe faleza Mureșului începând de azi.