Bonapp, aplicația de „salvat mâncare” se extinde în toate județele, colaborează cu Penny

0
307

Bonapp este un startup românesc care combate risipa alimentară și acum se pregătește de extindere în toate județele țării. Și asta prin intermediul unei colaborări cu lanțul de magazine Penny. Mai multe detalii avem mai jos.

Bonapp pune în legătură consumatorii cu retailerii care vând alimente aproape de data expirării, prin intermediul unei aplicații. Tocmai a adăugat peste 150 de orașe noi în acea aplicație, lucru care ne bucură. Aplicația se găsește pe iOS și Android, iar utilizatorii din toate orașele țării unde se află magazine PENNY vor putea cumpăra o gamă largă de produse alimentare cu discount de minim 50%.

Câteva exemple? Banana bread sau prăjituri de la Starbucks aproape de închiderea programului, un Poke Bowl de la Poke House la 30 lei în loc de 60 de lei, dar și posibilitatea de a mânca la unele hoteluri meniul rămas de la mic dejun sau brunch cu doar câteva zeci de lei. Aflăm că Bonapp este integrată acum cu Penny, iar orice produs care se apropie de expirare în magazinele PENNY se poate lista în aplicația Bonapp, cu un singur click.

Peste 250.000 de utilizatori din România au descărcat aplicația în București, Cluj-Napoca și Brașov, salvând 300 de tone de alimente care ar fi putut fi aruncate. Asta vine pe fondul unui trend global de a reduce risipa de alimente, în condițiile în care la nivel global se irosește 40% din totalul de alimente disponibile.

Bonapp a obținut până acum finanțări de 1.4 milioane de euro prin business angels și venture capital.

Link download Bonapp: Android/   iOS