Budureasca lansează vinul special de Centenar, în 3 variante

0
1721

Suntem în anul Centenarului, al împlinirii unui secol de la Marea Unire şi cu această ocazie se lansează o sumedenie de produse tradiţionale aniversare. Budureasca a anunţat în această lună propriu său vin Cententar, despre care avem detalii mai jos.

E vorba despre o serie de vinuri Centenar de fapt, o ediţie limitată, din cei mai buni struguri disponibili în podgoriile partenere. 3 vinuri diferite sunt incluse în colecţie, fiecare cu o temă diferită: Noble 5 Ediţie Limitată, Sauvignon Blanc 2016 şi Feteasca Neagră 2015. Primul este definit de cele 5 regiuni ale ţării: Basarabia, Bucovina, Tara Românească, Moldova şi Transilvania.

Conceptul a fost de a uni 5 soiuri într-un singur vin: Shiraz, Merlot, Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir. Este un experiment foarte curajos, care îmbină gusturi mai fructate, cu unele vinuri seci şi diferiţi struguri obişnuiţi cu soluri de o aciditate diferită. Simbolul acestui vin este un mecanism al unui ceas.

Feteasca Neagră este face parte din gama Origini şi este un vin sec din 2015. Este un soi autohton vechi şi apreciat. Centenar Sauvignon Blanc este încă un vin sec din 2016 de această dată, un vin galben-verzui cu gust de cantalup şi aroma de soc. Fiecare dintre variante costă 84 lei + VTA şi vine la pachet cu o cutie neagră de colecţie şi pliantul „România – Primul Război Mondial şi Marea Unire”.

Fiecare sortiment include câte 1918 + 100 sticle. Le puteţi comanda de aici.