Starbucks deschide prima cafenea axată pe limbajul semnelor, pentru persoane cu probleme de auz

0
1149

Starbucks nu este doar despre Pumpkin Spice Latte şi arhitecturi cool de cafenele, ci şi despre comunitate. O cafenea axată pe limbajul semnelor a fost inaugurată în Washington sub emblema Starbucks în această săptămână. Scopul său este să îi sărbătorească pe cei cu probleme de auz şi să ofere un loc de întâlnire şi relaxare a celor ce vorbesc prin limbajul semnelor.

Acesta este primul Starbucks de acest tip dn SUA şi a fost inaugurat aproape de Universitatea Gallaudet, o instituţie pentru studenţii cu probleme parţiale de auz sau care nu aud deloc. Această locaţie Starbucks sărbătoreşte comunitatea celor care nu se bucură de spectacolul fonic. Are o sumedenie de simboluri inspirate de limbajul semnelor şi opere de arată bazate pe acesta.

Există şi o zonă specială „DeafSpace”, special gândită pentru cei care nu aud bine şi interacţiunea lor. Angajaţii cafenelei poarta sorturi diferite, în funcţie de capacitatea lor de auz, iar cei care nu aud deloc au un şorţ special cu broderie în limbajul semnelor. Ceilalţi le reamintesc tuturor prin imprimeul de pe şorţ ca şi ei ştiu limbajul semnelor.

Chiar dacă nu ai nici o problemă de acest gen poţi vizita această locaţie doar pentru a învăţa mai mult despre cultura şi comunitatea persoanelor care nu aud. Poţi învăţa limbajul semnelor acolo, să cunoşti oameni noi şi care şi-au depăşit dizabilitatea prin perseverenţă şi optimism. Este o creştere de awareness pentru această problemă şi un plus de diversitate în comunitatea americană.

Starbucks speră să dea astfel un exemplu şi altor businessuri să se orienteze spre persoanele hipoacuzice.