BUREK CROAT ȘI CEA MAI CIUDATĂ TOCANĂ DE VITĂ🍲

0
279

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod pe canal! Astăzi suntem tot în Zadar, iar în acest episod o să încercăm câteva preparate tradiționale și vom vizita cele mai importante obiective turistice.

Mâncarea
Dimineața am început-o cu patiseria locală, mai exact cu celebrul burek. Am încercat unul cu brânză si spanac, si cu carne. Amândouă de altfel au fost foarte bune dar mai pe gustul meu a fost cel cu carne, având în vedere că a fost foarte sățios. Cât despre cină, am ales restaurantul Tinel, în care de când am ajuns parcă m-a dus cu gândul la un restaurant de familie, pentru că era foarte mic. Ca mâncare am ales o vită în sos de prune cu gnochi si un ciolan de miel cu piure. Vita în acel sos de prune a fost bună, carnea fragedă, dar parcă puțin cam dulce pentru gustul meu. De la prima îmbucătură mi-a adus aminte de mâncarea din prune uscate a mamei. Cât despre ciolanul de miel, pot spune că a fost preferatul meu. Acesta a fost acompaniat de un piure cremos, se simțea că au pus unt exact cât îi trebuie, și de un sos cu consistența demi-glace-ului care de fapt nu era un demi glace. Sosul a avut un gust ușor dulceag, parcă era un caramel.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟢 SITE: Restaurant Tinel http://tinelzadar.com/en/
🟠 MAPS: Ul. don Ive Prodana 2, 23000, Zadar, Croatia
☎ TELEFON: +385 98 975 7130

#Restaurant #food #review #timisoara #travel #foodvlog #croatia #meat #romania #vlog
#burek #zadar #sea #season
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239