Burger King Rusia dă bani femeilor lăsate gravide de fotbaliştii de la Cupa Mondială; Cea mai stupidă campanie din lume!?

0
1276

Dacă vi se părea că producătorii de telefoane chinezi sunt misogini cu campaniile lor adresate publicului feminin, staţi să vedeţi ce au clocit rusnacii. Burger King Rusia a considerat că e o idee bună să dea premii femeilor care rămân însărcinate cu fotbaliştii de la Cupa Mondială.

După cum probabil ştiţi deja, a început Cupa Mondială din Rusia şi ca atare o grămadă de campanii sunt centrate în jurul evenimentului sportiv. Campania celor de la Burger King implica un premiu de 47.000 de dolari şi sandvişuri Whopper pe viaţă pentru femeile care sunt „impregnate” de un jucător de la Cupa Mondială. „Concursul” a fost anunţat în social media de către contul oficial Burger King Rusia.

Recompensa era promisă fetelor/femeilor care obţin „cele mai bune gene de fotbal”, pentru a „asigura succesul echipei Rusiei pentru viitoarele generaţii”. Evident campania a fost sancţionată aspru de public şi de organizaţiile feministe, iar Burger King şi-a cerut scuze pentru ea. Firma americană a declarat pentru Associated Press că îi pare foarte rău pentru promoţia ofensatoare şi a aruncat măgăreaţa pe echipa din Rusia.

Aparent nici nu e prima ispravă de gen. Filiala moscovită ar fi creat o reclamă anul trecut care folosea imaginea unei fete violate la o petrecere pentru a promova o ofertă cu „cumperi un burger şi primeşti doi”. Între timp Burger King a scos toate dovezile legate de promoţia cea nouă, deşi capturi de ecran au rămas pentru posteritate. În Singapore Burger King a folosit o aluzie sexuală pentru a promova un burger de 7 inchi, împreună cu un fotomodel feminin.

Cineva trebuie să îşi schimbe agenţia de advertising…

Sursa foto