Caietul Ospătarului ediţia a II-a revizuită este acum disponibilă

0
1809

Cine vrea să performeze în orice domeniu trebuie să joace după nişte reguli bine stabilite şi să cunoască toate particularităţile acelui domeniu. Această abordare se aplică şi la restaurante şi în general industria Horeca, care are Caietul Ospătarului ca ghid de referinţă. Iată-l ajuns la Ediţia a II-a, o versiune revizuită lansată pe 27 decembrie.

Cei care se află în industria ospitalităţii trebuie să citească neapărat acest ghid şi set de reguli, pentru a îşi putea face treaba în mod optim. Lucrarea este realizată de către Cornelia şi Corina Toma şi reprezintă un ghid de referinţă pentru restaurantele şi hotelurile moderne. Acesta este un curs concentrat şi rafinat, cu exemple care se aplică pretutindeni în lume, nu doar în România.

Este o publicaţie pentru cei care sunt la început de drum şi vor să intre în breaslă, dar şi pentru cei care activează deja în ea de ceva vreme şi doresc perfecţionarea. Fie că e vorba despre un manager de hotel, de un barman sau ospătar, toţi cei din horeca trebuie să citească aşa ceva. Lansarea lucrării a avut loc pe 27 decembrie 2017 la Grand Hotel Continental.

Cele două autoare sunt mamă şi fiică şi reprezintă aceeaşi profesie, dar şi două generaţii diferite. Cornelia Toma are o impresionantă experienţă în spate, fiind instructor din 1978 la Catedra Restaurant – Bar a THR, dar şi cofondatoare a Clubului Someleriei. Predă şi la două şcoli profesionale şi este membră în aproape toate juriile din competiţiile naţionale legate de restauraţie.

Corina Toma este somelier şi manager în turism, dar şi specialist în comunicare, aducând un suflu nou lucrării.