La New York se deschide Zauo, restaurant japonez în care îţi prinzi singur peştele

0
1329

Sushi a început să prindă tot mai mult în ţările vestice, dar există un nou trend care vine din Japonia şi are de-a face tot cu peştele. E vorba despre restaurantele în care îţi prinzi singur peştele. Un astfel de restaurant e gata să fie deschis la New York şi avem toate detaliile despre el mai jos.

Numele restaurantului este Zauo şi totul a pornit de la locaţia cu acelaşi nume aflată în Tokyo. În SUA se va deschide acest restaurant în februarie sau martie şi clienţii pot alege între a mânca peşti deja prinşi, sau să îi prindă chiar ei din uriaşele acvarii integrate în local. Totul e gândit ca o barcă uriaşă, cu separeuri discrete pentru clienţi şi zone în care peştii trec foarte aproape de ei.

Se pot prinde şi homari chiar şi tot soiul de fructe de mare. Odată ce clientul prinde peştele, începe şi o mini ceremonie şi apoi bucătarul şef va găti preparatul aşa cum doreşte clientul. Tempura şi sashimi se află pe listă, iar restaurantul va include 175 de locuri. Lanţul Zauo are deja 13 locaţii şi este conceptul gândit de fraţii Takahashi, Kazuhisa de 42 de ani şi Takuya de 38 de ani.

Vizitatorii folosesc un băţ special cu momeală pentru a atrage peştii, iar angajaţii restaurantului îi înhaţă cu plasele. Cei care nu apreciază peştele pot doar să îl prindă pentru amuzament şi pot comanda pui din meniu. Nu cred că se poate totuşi să mănânci peste mai proaspăt de atât la vreun restaurant şi cu atât mai puţin homar.