Carrefour şi partenerii săi vor să reducă emisiile de carbon cu 20 de megatone până în 2030

0
422

Grupul Carrefour şi-a propus să reducă emisiile de carbon cu 20 de megatone până în 2030 şi acum îşi implică şi furnizorii în această iniţiativă. E vorba despre companiile care fac parte din Pactul Tranziţiei Alimentare, un angajament reciproc între Grupul Carrefour şi principalii săi parteneri. Ei doresc să transforme sistemele alimentare, să reducă cu 20 de megatone emisiile de CO2 asociate cu fabricarea şi utilizarea produselor până în 2030.

Progresul acestei iniţiative se poate urmări printr-o platformă online colaborativa, dezvoltată în parteneriat cu PepsiCo şi peste alţi 20 de furnizori internaţionali ai Carrefour. Platforma se numeşte 20megatons şi se poate accesa aici. Grupul Carrefour a desfăşurat deja programe cu privire la tranziţia alimentară şi ecologie şi ne amintim de programul umbrela Act for Food, care local a inclus aceste programe:

  • Creştem România Bio
  • Deschidem Vinul Românesc
  • parteneriate cu producători locali şic ooperative agricole
  • Pune Preţ pe Plastic (poţi plăti cu PET-uri pentru produse la Carrefour)

În luna octombrie 2021 Grupul şi-a anunţat obiectivul de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon asociate cu activităţile sale directe, până în anul 2040. Pe lângă acest angajament, Carrefour vrea să reducă şi emisiile sale indirecte, asociate cu fabricarea şi utilizarea de produse pe care le vinde. Aceea este cea mai mare parte a emisiilor Carrefour.

Ambiţia grupului este de a coopta şi furnizorii pentru a reduce emisiile cu 20 de megatone până în 2030. Participă companii că Beiersdorf, Bel, Carambar & Co, Coca-Cola, Danone, Essity, Heineken, Henkel, Innocent, JDE, Johnson & Johnson, Kellogg’s, Kimberly-Clark, L’Oreal, Mars, Nestle, Procter & Gamble, Reckitt, Savencia, Soufflet şi Unilever. În plus Carrefour a organizat în decembrie 2021 prima ediţie a competiţiei Premiile Europene pentru Tranziţia Alimentară, recunoscând cei mai responsabili furnizori ai companiei.