Ce a trimis Elon Musk pe Staţia Spaţială Internaţională cu noua misiune SpaceX: curcan şi prăjituri

0
810

Duminică seara, pe 6 decembrie Elon Musk a făcut pe Moş Nicolae şi a trimis o misiune de aprovizionare SpaceX spre Staţia Spaţială Internaţională. La bordul său se aflau prăjituri şi carne de curcan, dar şi alte încărcături interesante. Avem detalii mai jos.

Site-ul nostra soră, Gadgetzone.ro v-a ţinut la curent cu toate misiunile SpaceX, iar acum avem detalii despre cea nouă. Misiunea de reaprovizionare de pe 6 decembrie a fost realizată cu ajutorul rachetei Falcon 9. Aceasta a ajuns la astronauţii de pe ISS în această seară şi va rămâne andocată o lună. Astronauţii primesc un festin: carne de curcan, prăjituri şi îngheţată. E un fel de Thanksgiving târziu, dar şi un Moş Nicolae, dacă vreţi. Încărcătura e cel puţin inedită, pentru că mai include şi şoareci de laborator vii, mostre de meteorit, dar şi o cină cu curcan.

Câteva mii de kilograme de încărcătură vor ajunge în orbită în această seară. 40 de şoricei merg în spaţiu pentru a studia efectele gravitaţiei zero asupra lor. Sperăm că nu vor atenta la preparatele culinare din încărcătură: curcan rumenit, pâine cu mălai, sos de merişoare, biscuiţi aromaţi şi tuburi cu îngheţată. Nu vă imaginaţi totuşi vreun plating, ci mai degrabă pungi sigilate şi vidate cu bucăţi de carne şi nişte biscuiţi foarte deshidrataţi şi compactaţi.

O firimitură poate compromite multe aparate pe Staţia Spaţială, deci e o provocare să mănânci făinoase acolo. În general mâncarea astronauţilor provine din tuburi sau punguliţe de plastic şi este o pastă şi o colecţie de vitamine. De sărbători se fac excepţii.