Ce mi-a gătit căpitanul vasului și cum a fost experiența pe Insula Leproșilor

0
341

🍽 Hello dragilor și v-am găsit la un nou episod pe Degustăm cu Denis! Astăzi am ales să mergem împreună pe insula Leproșilor, iar cea mai faină surpriză este că vom lua prânzul pe vapor.

Insula Leproșilor sau Spinalonga

În 1904, insula este transformată în „colonie pentru leproși” sau „o insulă a tăcerii”.Primii oameni au fost aduși din Creta, aproximativ 200 de persoane, cu timpul, insula a devenit domiciliul forțat pentru toți leproși din Grecia. Mii de oameni au fost considerați „impuri” din cauza bacteriei care le devora carnea. În trecut, se credea că boala putea fi transmisă prin contactul unui obiect.Fostele ruine ale spitalului străjuiesc din cel mai înalt loc al insulei, unde era loc al gemetelor si al mirosurilor insuportabile. A fost construit pe o altitudine mare pentru ca vântul sa împrăștie mirosul de carne putrezită.Ameliorare nu exista, și doar părțile din corp care începeau să putrezească erau tăiate. Prizonierii (locuitorii insulei) și-au ridicat case și au refăcut cele ridicate in timpul ocupației otomane. Documente vechi spun că pe insulă s-au născut 72 de copii, 44 dintre ei au murit.Bolnavii au încercat să evadeze, dar au fost prinși de fiecare dată.Înainte să fie părăsită insula, ea era condusă de un guvernator.In 1957, insula a fost părăsită, bolnavii au fost duși într-un spital din Atena.

Mâncarea

Prânzul pe vapor a fost alcătuit dintr-un cotlet cu os măricel făcut la grătar chiar de către căpitanul vasului, o salată grecească cu brânză feta și un vin alb. Cotletul de porc a fost gătit corect, ținut într-o marinată simplă (sare, piper, ulei și ierburi aromatice). În schimb nu m-a dat pe spate halca de carne cum se întâmplă de obicei, cel mai tare mi-a atras atenția salata grecească cu brânza feta. A avut un gust atât de fresh, parcă legumele au fost strânse din grădină fix în acel moment, iar brânza feta a fost extraordinar de cremoasă. Per total pot spune că a fost un prânz cinstit, iar vinul alb a făcut toți banii, păcat că nu era chiar așa rece. Vă las să vizionați episodul pentru mai multe detalii

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

#Restaurant #greece #boat #food

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239