Ediţia de toamnă RO-WINE are loc la Bucureşti pe 15-16 octombrie 2022

0
580

Zilele acestea ne gândim cu toţii de unde să facem rost de must şi vin. E sezonul recoltei şi vom începe să vedem tot mai multe evenimente conexe. Cel mai important este RO-WINE-ul de toamnă 2022, care are loc pe 15 şi 16 octombrie 2022. Am avut şi unul în primăvară, despre care am scris aici.

Ei bine ediţia de toamnă se ţine în acelaşi loc ca şi cea de primăvară, Fratelli Bucureşti, strada Glodeni nr 1-3. Vizitatorii vor putea degusta un număr record de vinuri premium, de la producători din România, Republica Moldova, dar şi soiuri internaţionale. RO-Wine din octombrie se va desfăşura în mai multe săli şi spaţii amenajate pentru a primi peste 100 de crame din ţara noastră, SUA, Franţa, Spania, Italia, Argentina, alte ţări din America de Sud.

Pe lângă vin puteţi degusta spumante din Champagne şi Prosecco, care merg perfect cu mezeluri şi brânzeturi rafinate, nuci, pâine din maia. Va fi şi bere craft şi cafea de specialitate. Din 2019 încoace peste 200 de etichete de vin s-au alăturat programului Carrefour România „Deschidem Vinul Românesc”, care a popularizat vinul de la noi. Partener oficial al evenmentului este Reciclad’OR, care va aduce experienţe eco friendly la festival, indicând impactul pe care îl au acţiunile noastre asupra mediului.

Vor exista totemuri digitale pe teme de colectare şi reciclare a deşeurilor şi vom vedea o zonă în care se va crea o sticlă uriaşă din toate sticlele generate de vizitatorii târgului pe durata evenimentului. În Fratelli găsiţi săli de degustare, zone de relaxare şi socializare, o sală pentru masterclass-uri şi prezentări ale unor nume relevante din lumea vinului. Accesul pentru cei din piaţă sau Horeca e gratuit, în baza înregistrării de aici.

Biletele se pot cumpăra oficial pe site-ul evenimentului sau de la intrare.