Cea mai căutată reţetă pe Google din 2017 este cea de „Vită Stroganoff”

0
2819

Acum că e final de an vedem toate trendurile de căutare pe Google în anul curent şi descoperim şi unele culinare evident. Au fost publicate recent cele mai căutate reţete de pe Google în 2017 şi „Vita Stroganoff” se află pe primul loc. Aflaţi ce altceva se mai găteşte în 2017 mai jos.

Pe locul 2 după vita Stroganoff se afla tarta de mere cu cereale şi salata de porumb cu unt şi cheddar. Pe 4 se afla reţeta de curcan în brine, probabil căutată până la obsesie de Thanksgiving. Ne oprim totuşi asupra vitei Stroganoff, altminteri o reţetă destul de simplă. La modul simplu şi vulgar vorbim despre vită, ciuperci şi smântână, deseori combinate cu paste.

Acest preparat provine din Rusia şi se bazează pe bucăţi de carne de vită care sunt sotate şi servite cu un sos de smântână. Originile sale sunt în Rusia secolului 19, dar cumva americanii şi bucătăria internaţională au adus şi pastele în ecuaţie. Enciclopedia Larousse în varianta gastronomică menţionează vita Stroganoff drept o combinaţie de viţel, smântână, patrika şi vin alb.

Varianta braziliană include cubuleţe de vită sau fâşii de carne, cu sos de roşii, ceapă, ciuperci şi smântână din abundenţă. Brazilienii se abat mult de la original, folosind chiar pui sau creveţi uneori. În Rusia se serveşte cu cartofi acest preparat, sau uneori cu orez alb. În Suedia e folosit un cârnat local (falukorv) în loc de vită, iar în Finlanda sunt folosite şi murături.

În Japonia se serveşte preparatul cu orez alb, pătrunjel şi unt. După cum o să vă daţi seama la o căutare rapidă pe web, americanii, britanicii şi în general vesticii preferă să pună vita Stroganoff peste paste sau chiar pizza.

Sursa foto 1Sursa foto 2