Cea mai mare pizza prăjită din lume a fost pregătită la Napoli şi a intrat imediat în Cartea Recordurilor (Video)

0
1610

Dacă vrei o pizza ca la mama ei mergi la Napoli, dar ştiaţi că există şi „nivelul 2” de pizza? E vorba despre pizza prăjită, care se pregăteşte la Napoli şi o variantă a sa XXL pare a fi făcut senzaţie în aceste zile. Aflaţi despre ce e vorba mai jos.

O sută de bucătari italieni au stabilit un record mondial pentru „cea mai mare pizza Napolitană prăjită”. Cifrele ingredientelor sunt uriaşe aici: 83 de kilograme de făină, 50 de kilograme de brânză şi 7 litri de sos tomat. A fost nevoie de câteva ore pentru frământarea aluatului şi adăugarea ingredientelor ideale. A fost un eveniment cu public, care a încurajat bucătarii temerari ce stabileau recordurile.

După ce au pus ingredientele, inclusiv salam, ierburi aromate şi măsline totul a fost acoperit cu încă un strat de aluat. Pizza Napolitană prăjită implică ingrediente aflate la interior, deci e practic un mega calzone scufundat în ulei încins. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guiness au omologat recordul. La final s-a obţinut cea mai lungă pizza prăjită din lume, cu 7 metri şi 15 centimetri lungime.

Tot acest proiect a fost o chestiune de mândrie, pentru că recordul precedent era deţinut de pizzaioli rivali din Milano. Pizza de acest tip e atât de respectată şi cunoscută global, încât a fost inclusă în patrimoniul UNESCO în decembrie anul trecut. Ştiu că totul e delicios şi toată lumea e fericită, dar eu o să fiu ceva mai negativist şi nu vreau să mă gândesc cum arată arterele napoletanilor ce consumă aşa ceva zilnic.