Celebrele paste Barilla se vor scumpi, pe fondul producției mici de grâu din acest an

1
2390
Barilla

Printre cele mai apreciate branduri de paste avem desigur și numele Barilla, companie care astăzi vine cu o veste nu tocmai bună. Aflăm via Agronet.ro faptul că pe fondul producției mai mici de grâu din acest an ar putea crește și prețurile de comercializare ale celebrelor paste.

Informația de față a fost comunicată chiar de către vicepreședintele Paolo Barilla (în vârstă de 60 de ani, care a moștenit imperiul denumit după familia sa) pentru publicația Reuters.

Iată ce a declarat vicepreședintele Barilla:

Luăm mâncarea de-a gata, dar anumite organizaţii şi oameni lucrează pentru a o furniza şi asta e foarte fragil. Vedem în acest an o lipsă a producţiei de grâu şi poate fi o perioadă foarte grea. Nu ne aşteptam la asta acum 2 sau 3 luni, de aici rezultă că sistemul e fragil. Începem să vedem efectele schimbărilor climatice, care afectează negativ producţia în categoria noastră.

Legat de Barilla, țin să vă amintesc faptul că această companie a fost fondată în 1877 și că este lider mondial în segmentul pastelor făinoase. Descoperim că vinovată pentru această situație este căldura intensă. Aceasta a dus la uscarea culturilor agricole în cele mai mari huburi de producție din lume.

Astfel s-a ajuns la o insuficiență a stocului de cereale, iar Barilla spune că la ora actuală situația este instabilă. Scumpirea pastelor este inevitabilă și aici mai contribuie și creșterea costurilor logistice și a celor pentru energie. După cum probabil știți, Barilla mai are în portofoliu și alte produse precum sosuri de tomate și sosuri speciale de paste.

Deține și brandul de biscuiți Mulino Bianco, ceva ce eu unul nu știam până acum. Ca și rezultate financiare, compania se laudă cu o cifră de afaceri de 3.89 miliarde de euro în 2020. Un alt detaliu pe care îl aflăm este că Barilla plănuiește să fie mai atractivă pentru publicul tânăr.

Astfel va pivota spre livrări, rețete, conținuturi digitale și gastronomie.