Centenarul României sărbătorit cu mâncare românească la Consiliul UE

0
455

Centenarul României a fost sărbătorit şi la Consiliul Europei, unde s-a servit mâncare românească în ultimele zile. Restaurantele Consiliului UE au servit preparate reprezentative pentru ţara noastră în ultimele zile, cu ocazia Zilei Naţionale.

Totul are o semnificaţie în plus, acum că România se pregăteşte să preia preşedinţia Uniunii Europene. În meniu s-au aflat evident mămăligă, sarmale, ciorbă de fasole cu afumătură, salată de boeuf, ghiveci, zacuscă şi cozonac. Totul are la bază reţete tradiţionale, în spatele cărora se află bucătari români, care lucrează la resturantele Consiliului.

Nu avem detalii despre deserturi, dar aş paria pe plăcinte moldoveneşti sau ardenelesti, papanaşi, eventual ceva găluşti cu prune. Pe de altă parte mă mir că nu vedem mai multe cărnuri, ceva mititei, ceafă de porc, tobă, lebăr şi şorici. Nu e timpul trecut totuşi, Crăciunul apropiindu-se. Tare aş fi curios să aud şi ce cred europenii de mâncarea noastră tradiţională, chiar dacă mă amuză să văd salata de boeuf pe listă.