Castelul Bran inaugurează “Luna Porcului” astăzi; Iată ce vă aşteaptă

0
392

Castelul Bran are parte de propria versiune a sărbătorilor iernatice, “Luna Porcului”. Târgul de Crăciun de la Castel debutează astăzi, de Sfântul Nicolae, iar tot azi se aprind luminiţele şi decoraţiunile de la această locaţie superbă.

Restaurantul “Casa de ceai” va aştepta musafirii cu preparate tradiţionale, sub forma unei serii de evenimente. Între 8 şi 9 decembrie are loc “Pomana Porcului”, iar între 15 şi 16 decembrie are loc “Porcul în bucate”. Pe 22-23 decembrie este “Ignatul cu de toate”, iar apoi îl aşteptăm pe Moş Crăciun, vine perioada cu “rămăşiţele anului”, iar pe 1 ianuarie se lasă cu ciorba de potroace.

Cei care au petrecut din greu de Revelion sunt aşteptaţi pe 1 ianuarie de la ora 11:00 la “Fierbem ciorba de potroace”. Castelul Bran a avut un moment special pe 1 decembrie 2018, atunci când a fost săvârşită prima slujbă între zidurile sale şi prima liturghie ortodoxă după instaurarea şi căderea regimului comunist. Se lasă cu dansuri tradiţionale, colinde şi produse de artizanat, plus bucate pe bază de porc.

Musafirii vor fi serviţi cu vin fiert, ceai aromat, plăcinte şi covrigi, nuci şi mere. Evident veţi putea degusta şi sarmale, tobă, lebăr, şorici şi alte bucate tradiţionale din porc.