Cină inedită de Valentine’s Day la Sibiu: cuplurile simulează “închisoarea maritală”

0
383

Un restaurant din Sibiu cunoscut drept Local are o iniţiativă interesantă de Valentine’s Day. Organizează cine romantice inspirate de o tradiţie de secole, cea a “închisorii maritale” din Biertan. Avem detalii despre asta mai jos.

Zeci de cupluri sunt aşteptate chiar azi începând de la ora 18:00 în restaurantul Local din centrul istoric al Sibiului cu o ofertă de neuitat. Vor servi 3 feluri de mâncare dintr-o singură farfurie, folosind o singură furculiţă, lingură şi având doar un singur pahar. Conceptul e inspirat de închisoarea maritală din Biserica Fortificată din Biertan. Timp de 300 de ani soţii care nu se mai înţelegeau erau închişi în acea biserică de către preotul din localitate.

Unii erau închişi până la 6 săptămâni pentru a îşi rezolva neînţelegerile şi totul pentru a evita despărţirea/divorţul. Pentru a îi apropia pe cei doi, ei mâncau din aceeaşi farfurie şi aveau o singură cană cu care să bea apă. În plus, stăteau într-o încăpere mică neputând să se evite unul pe altul. Preţul pentru cina de Valentine’s Day de azi este de 140 de lei per cuplu. Preparatele includ salată de sushi, colţunaşi cu brânză de capră şi măcriş, muşchi de porc cu gem de nuci verzi şi conopidă rumenită.

Desertul este o surpriză, iar meniul este realizat de către Chef Daniel Joa împreună cu Chef Aurelian Dragomir. Între timp dacă nu aţi prins masa la restaurant puteţi vizita şi biserica din Biertan şi încăperea unde erau întemniţaţi soţii.

Sursa foto