Competiţia Romanian Beef Master are loc pe 2-3 august 2022 la Complex Arena, Moara Vlăsiei

0
1167

Crezi că ştii să găteşti corect vită? Dacă mai mult de atât, crezi că ai revoluţionat gătitul de Angus, există o competiţie pentru tine. Se numeşte Trofeul Romanian Beef Master, by Chef Radu Zărnescu. Competiţia are loc între 2 şi 3 august 2022 la Complex Arena, Moară Vlăsiei.

Evenimentul implică 18 concurenţi, 6 echipe şi un trofeu. 18 bucătari cu experienţă se vor întrece pentru titlul de „cel mai bun bucătar român specializat în prepararea cărnii de vită”. Concurenţii vor avea la dispoziţie necesarul de carne de vită, produsă exclusiv în România. Folosind acea carne, ei vor găti un fel de bază care se poarte semnătura echipei. Timp de 90 de minute bucătarii vor crea 18 farfurii individuale, câte una pentru fiecare dintre cei 18 juraţi.

Scopul este de a crea armonie între ingredientul vedetă, carnea de vită şi garniturile, sosurile, decorurile. Se caută ingeniozitate, vita gătită corect, asocieri coloristice şi de gust cât mai inteligente. Tot atunci va avea loc şi o competiţie a juniroilor, dedicată tinerilor elevi bucătari. Pe durata a 50 de minute, concurenţii vor pregăti un fel de bază din vrăbioara de vită, garnitură, sosuri, elemente de decor comestibil.

Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori.

Publicul poate veni de pe 3 august, de la ora 10:00 la Club Arena, Moara Vlăsiei, Ilfov. Intrarea e gratuită şi puteţi vedea 3 competiţii de gătire a cărnii, dar şi degusta carnea de vită Karpaten Premium Angus. Ea va fi gătită prin tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill închis, beef spit roast şi asado. Aveţi detalii aici.