Degustăm cu Denis la Burger King din AFI Brașov “Rodeo bacon king” și “Extra long chili cheese”

0
475

Această degustare a fost puțin nostalgică pentru că îmi era dor să mănânc de la Burger King, așa că ne-am urcat în mașină și am dat o fugă până la Brașov. Mi-am comandat un “Rodeo bacon king” (burger) și un “Extra long chili cheese” care este un sandwich. Nu o să vă răpesc foarte mult timp cu cititul pentru că aveți de vizionat un clip fain, dar tot ce pot să zic este că mi-a plăcut gustul cărnii de vită, cartofii care aveau o crustă de amidon și că la fiecare meniu comandat primești maioneză și ketchup de la Heinz. Tu ai mâncat de la Burger King? Spune-ți părerea într-un comentariu și vizionare plăcută!

Locaţie:

Cel mai nou restaurant Burger King se afla în AFI Braşov, mall încă nou, deschis în zona centrală a oraşului acum un an. BK are 8 restaurante în Bucureşti şi acum a ajuns la Braşov cu o locaţie generoasă ca spaţiu, amplasată în zona de food court, cu bucătărie transparentă şi free refill pentru băuturi.

E populat în special de adolescenţi, tineri, liceeni şi foarte bine iluminat, lucru care ne-a ajutat destul de mult la filmare. Sunt şi coroane de rege BK pentru cei mici sau fanii de toate vârstele, scaune colorate şi destul de comode, atât unele înalte într-o zonă tip bar, cât şi unele în lemn la mese clasice. Angajaţii poartă mască şi sunt şi multe dezinfectante.

Servirea se face rapid, întâi comanzi la casă, apoi ai bonul de ordine şi primeşti comandă.

Mâncare:

Am încercat un Rodeo Bacon King, sub formă de meniu, cu cartofi la pachet şi sosuri de maioneză Heinz şi două sosuri de ketchup Heinz. Îmi place că primim sosurile gratuit la meniu, fără să fie nevoie să plătim extra şi sunt mărci de calitate, Heinz. Acest Rodeo Bacon King e produsul vedeta actual al Burger King, cu o chiflă cu mălai crocant deasupra, iar înăuntru găsim inele de ceapă, bacon, cheddar, ketchup, maioneză şi o chiftea de vită. Se simte foarte intens gustul de vită, iar inelele de ceapă sunt crocante şi îţi dau acea dulceaţă specifică cepei prăjite.

Maioneză şi ketchupul contribuie la dulceaţă şi savoare, iar baconul nu e exagerat de prăjit până la crunchy, el face combinaţia mai cărnoasă, prietenoasă cu carnivorii. Făcând ceva research online am ajuns la concluzia că nu e ketchup banal aici, ci un sos BBQ, care contribuie la aroma să uşor afumată. Se poate servi şi la lipie, sub formă de Rodeo Bacon Wrap, cu felie de roşie şi salată.

Cartofii sunt bine săraţi, au crusta de amidon crocantă şi sunt mai gustoşi decât la KFC sau McDonald’s chiar. Târî pe afară, crunchy, moi la interior. Sunt condimentaţi numai cu sare, fără alte gusturi. Mai simplu, mai bun.

Am încercat şi un Extra Long Chili Cheese, un sandviş cu o baghetuță cu susan, cu cheddar înăuntru, ardei iute jalapeno şi ceea ce pare a fi un sos pe bază de muştar (de fapt e un sos chili cheese). Avem şi o chiftea generoasă de carne de vită la interior. Este well done, cu un Jalapeno care îţi dă lovitura picantă din prima. Combinaţia de cheddar topit, ardei iute şi sos de muştar e reuşită. Chiflă e moale, carnea, cu cele 3 bucăţi ale sale e de calitate, un sandviş foarte gustos.

Concluzii:

Nu am mai mâncat de 2 ani la Burger King, care a revenit în România din 2019 de altfel, cu deschiderea din Mega Mall. Ce îmi place la BK e că ei folosesc o carne de o calitate mai bună fată de rivalii lor din zona fast food. Nu se zgârcesc la cheddar şi sosuri gustoase. Cartofii sunt fantastici şi îmi place că sunt puţin mai săraţi. Acel Extra Long Chili Cheese a fost o surpriză plăcută, neaşteptată aş zice, pentru iubitorii de mâncare picantă, dar nu la modul exagerat.

  • Nota 8 Rodeo Bacon King
  • Nota 10 Extra Long Chili Cheese

COMENZI ➡️ (Glovo, Takeaway, Foodpanda, Tazz)
MAPS ➡️ https://goo.gl/maps/WXFFCSG6RcXoJKmu9
ADRESĂ ➡️ Bulevardul 15 Noiembrie 78, Brașov 500097
SITE ➡️ https://www.burgerking.ro/
FACEBOOK ➡️ https://www.facebook.com/BurgerKingRO/
INSTAGRAM ➡️ https://www.instagram.com/burgerkingro/

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239