Festivalul Caprei ia startul în Comuna Târnava în acest weekend

0
1240

Comuna Târnava găzduieşte o nouă ediţie a Festivalului Caprei, ajuns la ediţia a treia. Sunt promovate produsele tradiţionale, dar şi susţinute fermele din regiune. Micii fermieri îşi pot promova fermele şi produsele acolo.

Discuţiile purtate la festival vor viza şi investiţiile pentru creşterea caprelor şi păşunatului. Se pare că în ciuda comentariilor ministrului Agriculturii, conform cărora „oaia e animalul nostru tradiţional”, capra e în continuare foarte apreciată. Festivalul din centrul Comunei Târnava include o expoziţie de animaie cu licitaţie, dar şi o expoziţie de unelte agricole.

Va exista şi o tombolă cu produse tradiţionale, concursuri şi jocuri pentru cei mici, dar şi degustări. Brânză, telemea, caşcaval, urdă, smântână, unt şi produse de carmangerie vă aşteaptă, dar şi clasicul bulz. Brânză şi carne de capră şi ied vor fi acolo, plus gemuri, ceaiuri, siropuri şi condimente. Festivalul se desfăşoară duminică, pe 24 iunie 2018 în Centrul Comunei Târnava, de la ora 10:00.

Totul se încheie cu o lansare de lampioane. În zona Târnavei sunt peste 1000 de crescători de capre, iar evenimentele de gen au rolul de a face o ierarhizare a raselor de capră şi a găsi o strategie comună pentru toţi crescătorii.

Sursa foto